Грета Тунберг за пореден път прикова общественото внимание. Климатичната активистка Грета

...
Грета Тунберг за пореден път прикова общественото внимание. Климатичната активистка Грета
Коментари Харесай

Грета Тунберг се присъедини към забранен френски протест

Грета Тунберг за следващ път прикова публичното внимание. 

Климатичната активистка Грета Тунберг се причисли през днешния ден към неразрешен митинг против автомагистралите в Южна Франция, където полицията употребява сълзотворен газ и извърши арести ден по-рано.

Носейки палестински шал и анорак, Тунберг се причисли към други протестиращи под пороен дъжд на мястото в Саикс, където се възнамерява нова автомагистрала - A69, свързваща югозападния град Тулуза с град Кастр. Те издигнаха транспаранти с надпис " Стоп А69 ". Критиците на плана споделят, че е нездравословен за околната среда и не регистрира актуалната климатична рецесия. Организаторите на митинга продължиха митинга, макар че управляващите не разрешиха събирането заради „ опасности от съществено увреждане на публичния ред “.

Журналистите на AFP видяха минимум два ареста и потреблението на сълзотворен газ от полицията на мястото в петък. Активистите бяха сложили лагерни тоалетни и указателни табели на частна земя, където възнамеряваха да основат по този начин наречената " зона за отбрана ".

Полицията разчисти палети и колички, употребявани за блокиране на дребен път, минаващ около полето, което е покрай трасето на плануваната автомагистрала. Източник от полицията сподели пред Агенция Франс Прес, че чакат до 200 души да участват на митинга, до момента в който уредниците правят оценка сред 500 и 1000. Еколозите стачкуваха няколко пъти през последните месеци по плануваното трасе на А69, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР